Jump to content

standardblue

Members
  • Content Count

    122
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

31 Neutral

Recent Profile Visitors

303 profile views
  1. Try searching Flickr for class 26s, plenty of old photos there that should give you an idea of what hauled what, back in the day. Here's the search link: https://www.flickr.com/photos/tags/class26/ Last time I looked, there were 80 pages to look through (I found what I was looking for) Hope this helps.
  2. That's normal. It's a helpful indicator that the knob's not off before you flick the switch and apply power to the track.
  3. A bit of googling had turned up a colour photo here: https://www.railscot.co.uk/img/53/121/ Mark
  4. Out of interest, when was the photo of D5610 taken? It's in fairly tidy green but has double arrows on the bodyside. Mark
  5. That shouldn't be the case - modern storage formats and transmission protocols use error correction and error detection techniques to prevent just this. Many file formats (and no doubt database and archiving systems) do similar. Otherwise, you wouldn't be able to read RMWeb as it would just descend into a load of gibberish! Mark
  6. That's an interesting picture, thanks Dave. What's the orange jumper? And, are those buffers temporary while the cab is removed, or always the beneath the skirt? Are they sprung? Thanks, Mark
  7. Why not ensure you're mid gear and open the regulator? Mark
  8. I think it's based on one from the Wisbech and Upwelling Tramway, same as Toby the Tram Engine. There is a similar W&U coach preserved somewhere, too. Mark
  9. Yes, I'm surprised about the 150s too. Have they rebranded any stock, apart from the 175 that was repainted for the launch? All I've seen is removal or covering up of ATW branding. Stations and staff seem to have been rebranded, many before the actual start date.
  10. The TfW units as a whole seem to be getting very scruffy these days. You'll quite often see similar yellow patches on the TfW 150s, usually the bottom corners of the yellow end where it seems to be vulnerable to damage. Often the yellow patch covers part of the turquoise nearby too. I Iuspect 150s in other fleets may be similar. Mark
  11. My dad spoke to Peco at Model Rail Scotland last weekend, he got the impression that it'll be released fairly soon. Seems they had some trouble developing the control to stop it in the right place, but that they may have removed that feature from the final product. (It was originally meant to have several preset stopping points.) Mark
  12. I received my order of ScotRail Mk3s yesterday. Overall, I must say I'm happy with them, but I did notice a couple of things that I don't think have been mentioned on here before: I've only opened one box so far, a TSO, and I noticed a couple of small black round pieces loose in the box. Turns out a couple of axlebox covers had come adrift. Has anyone else had this? I tried to push one back in, but it either needs a little more patience and persuasion, or glue! I'm a little wary of glueing, as it looks like the axle end is exposed with the cover removed. Suffice to say, I'll be opening the
  13. I was discussing this with a colleague before the break. We thought low voltage (eg 12V DC) lighting circuits could be a sensible move - after all, that's all you need for led lighting. It would likely be more efficient to have a single larger suitable power supply next to your consumer unit powering the circuit, rather than the individual ones in each bulb as is the case with a mains circuit. Part of the reason for suggesting the lighting circuit is low voltage is that it's a physically separate system to the ring mains and other spurs you get in a home typically round the walls.
  14. Not with them mounted up there, they won't!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.