Jump to content

zedcell

Directional lighting

Recommended Posts

Hi all

recently noticed one of my Hornby hst directional lighting was not working so removed body shell for closer inspection it's the one with the spring contacts under the cab.

On closer inspection all wiring connections look ok .

Placing the spring connections on the 3 connections I can get the red rear lights to come on but not the front white so before I do a factory reset on the ESU V4 decoder has anyone got any ideas of a posible fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

It will almost certainly be the contacts, keep fiddling with them and maybe clean them a bit and you should be able to get the lights working. Also check that none of the wires between the contacts and the PCB are broken.

 

Richard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Richard thanks for the reply .

All contacts between PCB look ok i assume it must be just one of the contacts as i can get the red to illuminate. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the sprung contacts rely on the screws holding the chassis in place to make good contact ... certainly on the other diesel designs which used this method. Newer production gas changed to plug and socket connections ... and when i m8dify older types i replace the connections with jst micro plugs and sockets ( as now used for tender connectipns)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.