Jump to content


Google Ads are only seen by non-members of RMweb - Create an RMweb account and you'll only receive modelling ads.

Photo
- - - - -

Treacle and SQL




  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#1 Kenton

Kenton

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 8,835 posts
  • LocationWokingham

Posted 13 March 2012 - 20:34

I don't know if it is just me but RMWeb feels like swimming in treacle today.

I have had any number of those blunt "I is not our fault but tough the SQL has produced an error..." messages usually doing nothing other than renewing the VNC. Though also when posting and quite a few times when clicking the "Next" page button.

Knowing something about SQL some of the lines have not made sense - twice this evening the word "Coachman" appeared in the SQL and I was not reading a thread of his. I have also seen other members names appear.

On top of that I have been receiving some rather strange email notifications. "xyz has quoted a post you made" which when reading find that it was not my post being quoted!

In fact thinking about this, it has been like this for a dew days - just really bad this evening.

Google Ads are only seen by non-members of RMweb - Create an RMweb account and you'll only receive modelling ads.

#2 Mod5

Mod5

    Moderator


  • Moderators
  • 503 posts

Posted 13 March 2012 - 20:37

Andy is aware of ongoing problems and dealing.
  • Like x 2

#3 yorkie_pudd

yorkie_pudd

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 1,030 posts
  • LocationWest Yorkshire, UK (yorkie-pudd land)

Posted 13 March 2012 - 22:33

I thought it was just me and been like this since Friday evening. site wont load up unless i clear cache first, pages taking minute or more too load or fail, and if i post it dont show, refresh dont do nothing but if i log off clear cache log back in my post is there. Virgin have tested line and all ok and dont have any other problems for any other sites. A friend whos a bigger comp boffin then me lol did a ping test !! said server bandwith, so i just put it down weekend /monday server overload and how site was being routed to me through the net.


Im sure Andy will kill, cure or slap it in to shape ;)

#4 John M Upton

John M Upton

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 3,437 posts
  • LocationBumbling along the Coastway West in a 313...

Posted 13 March 2012 - 23:54

Same here, really slow loading (and sometimes not at all) for the last few days seemingly at random. I fear something is seriously wrong with the server, and it can't just be the drowning in Bachmann froth!!

#5 brushman47544

brushman47544

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 3,376 posts
  • LocationPortugal

Posted 14 March 2012 - 08:44

I've had the SQL message a couple of times too. And I don't know if it's connected, but when I've posted in the last couple of days, it first appears as the first post on the page and only when I Refresh does it reappear correctly.

#6 Andy Y

Andy Y

    RMweb Editor


  • Administrators
  • 14,119 posts
  • LocationStaffs

Posted 14 March 2012 - 08:52

The latter issue affects some IE users Brush and I'm trying to resolve it, it's a style issue connected with topic descriptions.

I've made Jim aware of the speed/error issues and it's being monitored. This issue was heightened yesterday due to the traffic levels; last night saw a record number of people online at the same time. I blame the manufacturers myself. ;)
  • Like x 4

#7 The Stationmaster

The Stationmaster

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 29,319 posts

Posted 14 March 2012 - 09:24

Yesterday apart from the SQL issue (On a Mac via Safari in my case) I was booted off numerous times. Yes the site was very busy with a high rate of posting but it got most exasperating at times with more departures in an hour than my local station can manage in 4 hours. And just to be contrary I had none of this after the official Hornby announcement - not that I'm knocking Bachmann ( before someone suggests that's the case, gotta tread on eggshells round here at times :P ).
Presumably related to traffic level but might there be a deeper cause?

ADDENDA
Booted again at 09h28 today.

Booted again at 10h29 today.

And at c.18h20 and at 18h58 today (Wednesday)

And again at 21h58 today (Wednesday).

Edited by The Stationmaster, 14 March 2012 - 22:01 .

  • Like x 1

#8 yorkie_pudd

yorkie_pudd

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 1,030 posts
  • LocationWest Yorkshire, UK (yorkie-pudd land)

Posted 14 March 2012 - 10:38

Looks like andy may need to trade from a gerbil to a wider wheel and 2 mice lol

or get the MODS peddling faster :P

#9 Trainshed Terry

Trainshed Terry

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 1,222 posts
  • LocationHalsted

Posted 14 March 2012 - 10:45

Looks like andy may need to trade from a gerbil to a wider wheel and 2 mice lol

or get the MODS peddling faster :P



Yorkie_pudd careful you might step a land mine with that statement. :biggrin_mini2: :bomb_mini: :help:

Terry.

#10 yorkie_pudd

yorkie_pudd

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 1,030 posts
  • LocationWest Yorkshire, UK (yorkie-pudd land)

Posted 14 March 2012 - 11:11

Yorkie_pudd careful you might step a land mine with that statement. :biggrin_mini2: :bomb_mini: :help:

Terry.


lol Terry i was going to offer help but have a bike, although i have a dumb greyhound who very fast. Thats if he can get his ass off the bed.

i like to live dangerously........................ oh fudge why cant i log in no more !!

#11 beast66606

beast66606

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 9,480 posts
  • LocationCrewe and North an South thereof and Anglian

Posted 14 March 2012 - 11:52

I blame the manufacturers myself. ;)


If only they would announce every model that everyone ever wants, then we could dispense with the "But I want, want, want" postings.
  • Like x 4

#12 Debs.

Debs.

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 651 posts

Posted 14 March 2012 - 19:25

.......last night saw a record number of people online at the same time.....


:good: How very British: we have become "a victim of our own success!" :laugh:

#13 John M Upton

John M Upton

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 3,437 posts
  • LocationBumbling along the Coastway West in a 313...

Posted 15 March 2012 - 16:01

Just crashed for about ten minutes with the now sadly too famliar SQL errors yet again from 15:50 GMT.

#14 Trainshed Terry

Trainshed Terry

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 1,222 posts
  • LocationHalsted

Posted 15 March 2012 - 16:22

I think that we may have broke it again,

Terry

#15 Andy Y

Andy Y

    RMweb Editor


  • Administrators
  • 14,119 posts
  • LocationStaffs

Posted 15 March 2012 - 16:29

Yes; I know it's still a problem and it's still being monitored to try and establish what's causing the issues.

#16 Dutch_Master

Dutch_Master

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 5,126 posts

Posted 15 March 2012 - 16:29

:good: How very British: we have become "a victim of our own success!" :laugh:

And the next step has already been taken: the English invent it, the Americans expand it, then the Japanese/Koreans/Chinese* blatantly copy it and sell it back at the English at astronomical profits :P

*encircle as appropriate ;)

Hat, coat -> door :P
  • Like x 2

#17 The Stationmaster

The Stationmaster

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 29,319 posts

Posted 15 March 2012 - 18:46

Yesterday apart from the SQL issue (On a Mac via Safari in my case) I was booted off numerous times. Yes the site was very busy with a high rate of posting but it got most exasperating at times with more departures in an hour than my local station can manage in 4 hours. And just to be contrary I had none of this after the official Hornby announcement - not that I'm knocking Bachmann ( before someone suggests that's the case, gotta tread on eggshells round here at times :P ).
Presumably related to traffic level but might there be a deeper cause?

ADDENDA
Booted again at 09h28 today.

Booted again at 10h29 today.

And at c.18h20 and at 18h58 today (Wednesday)

And again at 21h58 today (Wednesday).

And, thus far, today (Thursday) at 11h15 and 13h09.



#18 yorkie_pudd

yorkie_pudd

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 1,030 posts
  • LocationWest Yorkshire, UK (yorkie-pudd land)

Posted 15 March 2012 - 23:57

And the next step has already been taken: the English invent it, the Americans expand it, then the Japanese/Koreans/Chinese* blatantly copy it and sell it back at the English at astronomical profits :P

*encircle as appropriate ;)

Hat, coat -> door :P


I hope you opened the door first or bloody splintered nose ;) ( ps: heres a spade incase it snows hehe )
  • Like x 1

#19 Dutch_Master

Dutch_Master

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 5,126 posts

Posted 16 March 2012 - 00:51

I thought Andy installed automagic sliding doors? :lol: (maybe that's the reason stuff gets going wrong: it's d®aft :D)

Edited by Dutch_Master, 16 March 2012 - 00:52 .


#20 mozzer models

mozzer models

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 1,684 posts
  • Locationmilsbridge

Posted 19 March 2012 - 18:47

I am getting this a lot today

An error occured with the SQL server:
mySQL query error: SELECT m.*, m.member_id as my_member_id,pp.*,ccb.cache_content FROM ip_members m LEFT JOIN ip_profile_portal pp ON ( pp.pp_member_id=m.member_id )
LEFT JOIN ip_content_cache_sigs ccb ON ( ccb.cache_content_id=m.member_id ) WHERE m.member_id IN (1,6509,6675,4034,7202,150,3187,143,9814,6,2049,33,8193,6679,6662,6719)

This is not a problem with IP.Board but rather with your SQL server. Please contact your host and copy the message shown above.


#21 edcayton

edcayton

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 3,565 posts
  • LocationSt. Evenage

Posted 28 March 2012 - 06:44

Been running very slowly over the last couple of days. Tends to freeze with four green squares and sometimes gives up and gives a "SQL server" message.

Ed

#22 Mod5

Mod5

    Moderator


  • Moderators
  • 503 posts

Posted 28 March 2012 - 06:50

Already being discussed and dealt with here Ed. Andy is well aware of the problems and is in contact with Jim to try and resolve them. I have merged this thread with the other one to collate any further problems.

One thing I would say is that if you do experience problems it helps Andy if you say what browser and system you are using as some of the issues may be browser related.

#23 edcayton

edcayton

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 3,565 posts
  • LocationSt. Evenage

Posted 28 March 2012 - 07:58

Sorry, never thought to look under "treacle", kinda assumed this was another culinary discussion!

Ed

i am using Window internet explorer, but don't know what year and a HP pavilion t250 uk.

#24 martin_wynne

martin_wynne

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 6,493 posts
  • LocationWest of the Severn, UK

Posted 28 March 2012 - 09:15

I have merged this thread with the other one to collate any further problems.


Have the mods merged many topics recently?

There is a software bug with merged topics -- if you click the URL given in the email notification of Ed's post:

http://www.rmweb.co....-moment/unread/

It is showing as a database error when it should simply show a "Topic has been merged, go here instead." message.

This could explain the reports of frequent SQL errors recently, if members a clicking links in notification emails of merged topics.

Something for Andy to take up with IPS.

regards,

Martin.
  • Like x 1

#25 coachmann

coachmann

    Member


  • Members
  • PipPip
  • 17,688 posts

Posted 28 March 2012 - 09:20

When RMweb begins to run slow I shut it down and reopen it. Solves the problem some of the time.

It is the editted tag that irritates me just becasue I spotted a typo or soemthing.

Edited by coachmann, 28 March 2012 - 09:21 .

  • Like x 1






Google Ads are only seen by non-members of RMweb - Create an RMweb account and you'll only receive modelling ads.